Hírarchívum 20182018. március 1.

Házhoz visszük a bő termést!

20180301

Már a régi aranykalászos gazdák is tisztában voltak vele, hogy földjeik termőképességét meszezéssel – akkoriban például cukorgyári mésziszap kiszórásával – ugrászszerűen javíthatják. Pedig azokban az időkben még bőven jutott istállótrágya a földekre. Ám talajaink mára, az évtizedek óta végzett műtrágyázás – áldásos hozamnövelését kísérő – nem kívánatos mellékhatásának következtében elsavasodtak. Ez a káros jelenség kémiai értelemben a talaj pH-értékének durva csökkenését jelenti, ami viszont egy kritikus ponton túl már felvehetetlenné teszi a növényeink számára az általuk kijuttatott tápanyagokat is.

Egy szó, mint száz, a talajsavasodás folyamatát egy tartósan bő termés adta eredményes gazdálkodásunk érdekében meg kell fékezni, s az optimális pH-értéket ajánlatos fokozatosan visszaállítani. Erre szolgál valamilyen meszező anyag talajra/talajba juttatása, a mésztrágyázás, vagy a ritkábban alkalmazott, nagyobb adagú meszezés.

A teljes cikk az Értékálló Aranykorona országos mezőgazdasági szaklap 2018. márciusi számában olvasható, illetve az alábbi gombra kattintva megtekinthető:

Cikk letöltése2018. január 13.

Softmaster termékkatalógus 2018

20180113

Tekintse meg ingyenesen letölthető online katalógusunkat (PDF, 11.1 MB). A termékeinkkel kapcsolatos további információkért kérjük keresse fel értékesítő kollégáinkat a megadott elérhetőségeken! A kalciumos és dolomitos mész termékek új adatlapjai külön letölthetőek itt.

Katalógus letöltése2018. január 5.

B.Ú.É.K. 2018!

B.Ú.É.K. 2018!


Hírarchívumok

  2019  |     2017

  Vissza az aktuális Hírekhez
Vissza a tetejére